post

Madeira, a varázslatos sziget felfedezése és zarándoklat Fatimába

A Madeira, a varázslatos sziget felfedezése és zarándoklat Fatimába út kódja:FAT/MA/15/17

Lelkivezető:Rev. Dr. Juhász Attila, tornai plébános úr
Idegenvezető: Madari Gyula

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki arra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…ezeknek a csodás jelenéseknek a 100. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben!

Indulási időpontok 2017-ben:

 • augusztus 23-30.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában: 25 fő estén: 288.510 Ft/fő vagy 978 €/fő         Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • Egyágyas szobában: 114.400 Ft/fő vagy 385 €/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban
 • Ellátás: Madeirán reggeli, fakultatív vacsora, Fatimában félpanzió (reggeli + vacsora)
Az ár nem tartalmazza:

 • Reptéri Illeték: kb. 28.000 Ft/fő vagy 95 €/fő
 • Biztosítás: 4480 Ft/fő vagy 15 €/fő
 • Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 40-50 €/fő
 • Vacsora: fakultatív 12-15 €/vacsora (Fatimában 2 alkalommal, kötelező vacsora, a részvételi díjban benne van)

Fakultatív programok

 • Fakultatív madeirai folklórest 3 fogásos vacsorával: kb. 40 €/fő (létszámtól függ)
 • Fakultatív szigettúra a keleti parton: kb. 30 €/fő (létszámtól függ)

A Madeira, a varázslatos sziget felfedezése és zarándoklat Fatimába út részletes programja: 

 
 1. nap

Találkozás 13:50-kor a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2/A terminálon, a TAP Portugál Légitársaság indulásainál. Indulás 15:50-kor, érkezés Lisszabonba 18:35-kor. Továbbin dúlás Funchalba, Madeira legnagyobb városába 21:25-kor. Érkezés a szigetre 23:10-kor. Landolás után transzfer a sziget fővárosának városközpontjában fekvő 3 *-os szállodába.

 

2. nap

A reggeli elfogyasztása után a festői elhelyezkedésű Funchalt fedezzük fel: A Fortaleza do Pico és a Szent Lőrinc erőd, botanikus kertjei és Mánuel stílusú épületei, Székesegyház, Pártfogás templom, Városháza tér (Praça do Município), kikötő, ahol megtekinthetjük Kolumbusz Kristóf hajójának mását, halpiac. Szentmise. Az este folyamán lehetőség nyílik részt venni egy vacsorával és tradicionális zenével egybekötött madeirai folklóresten (fakultatív), ahol a sziget egyik specialitását kóstolhatjuk meg, az „espetada-t”. (nyílt tűzön, nyárson sült, fűszerezett marhahús).

 

3. nap

Ezen a napon a sziget nyugati részét fedezzük fel. Utunk először Camara de Lobos-ba vezet (tipikus halászfalu), majd Európa legmagasabb sziklafokáról, a Cabo Girao-ról gyönyörködhetünk a csodás panorámában. Ezután a Ribeira Brava folyó mentén megérkezünk Encumeada-ba, ahonnan tiszta idő esetén a sziget északi és déli partjait is láthatjuk egyszerre.

Sao Vincente-be is ellátogatunk, ahová útközben megcsodálhatjuk a gazdag és egyedülálló növényvilággal rendelkező Lurissilva erdőt. Programunkat Porto Moniz-zal folytatjuk, ahol a vulkáni kőzetekből tengervízzel teli, természetes medencék képződtek. Utunkat visszafelé az 1400m magasan fekvő Paúl Serra fennsíkon tesszük meg.

 

4. nap

Egész napos szabad program, vagy fakultatív Keleti szigettúra: Fellátogatunk az 1810 m magas Pico do Areeiro-ra, ami a sziget egyik legmagasabb pontja, és ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a környező tájra. Ezek után Santana-ba indulunk megtekinteni a világszerte képeslapokról is ismert háromszögletű hagyományos madeirai házikókat, bájos kis kertjeivel. Visszafelé pedig Portelában a Penha d’Águia lenyűgöző sziklaszirtjeit látjuk, majd Machico településen keresztül jutunk vissza Funchalba. Ez volt az a hely a szigeten, ahol partra szálltak az első felfedezők.

 

5. nap

Reggeli után libegővel felmegyünk tiszteletünket tenni boldog IV. Károly utolsó magyar király sírjához, itt szentmise, majd pihenés a szigeten, szabad program, fürdés. Ahogy leszáll az est, részesei lehetünk a Funchal városközpontjában zajló nyári fesztiválnak.

 

6. nap

Ideje búcsút vennünk ettől a változatos szigettől. Reggeli után transzfer a reptérre és utazás 10:15-kor Lisszabonba. Érkezés 11:50-kor. Egész napos városnézés Lisszabonban: Rossio tér, Belém-torony. A negyed egyik legimpozánsabb épülete, a Mosterio dos Jerónimos, nagy kolostor, vakítóan fehér, csipkézett falaival. Stílusa gótikus és reneszánsz manuelista díszítéssel.

A román stílusú Sé katedrális és erődtemplom építése a XIV-XIX. században fejeződött be, az épület elegáns román stílusban épült. Szemben a Sével található a Santo Antonio templom, mely a városvédő Páduai (Padovai) Szent Antal szülőháza helyén épült. Szentmise itt, vagy Fatimában. Transzfer Fatimába a szállodába, vacsora.

 

7. nap

Egész napos zarándokprogram Fatimában: A régi (Francesco és Jacinta sírja) és az új bazilika megtekintése, Magyar Keresztút és szentmise a Szent István kápolnában, felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

 

8. nap

Transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre 10:35-kor, érkezés 15:05-kor.

  

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail