post

12 napos buszos jubileumi zarándoklat Fatimába – Lourdes – Santiago de Compostela – Fatima

A 12 napos repülős jubileumi zarándoklat Fatimába út kódja:FAT/MA/14/17

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki arra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…ezeknek a csodás jelenéseknek a 100. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben!

Indulási időpontok 2017-ben:

  • október 3-14.

Fontos tudnivalók:

  • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
  • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

  • Kétágyas szobában: 36 fő estén: 285.850 Ft/fő vagy 970 €/fő         Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
  • Egyágyas szobában: 86.000 Ft/fő vagy 290 €/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

  • Utazás: autóbusszal
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban, vagy zarándokszállásokon
  • Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)
Az ár nem tartalmazza:

  • Biztosítás: 6720 Ft/fő
  • Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 80 €/fő

A 12 napos repülős jubileumi zarándoklat Fatimába út részletes programja: 

 
1. nap

Indulás a később egyeztetett időpontban Budapest-Népliget, Planetárium tábla elől. Utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel, szentmise Palmanovában. Szállás Genova környékén. ELSŐ ESTE NINCS VACSORA!

 

2. nap

Reggeli után tovább indulás Avignonba, a pápák erőddel körbevett bazilikájába (itt szentmise), séta a pápai kertben, letekintéssel a híres Szt. Benezet hídra, amely Avignon történelmének csodás tanúja. Érkezés késő este Lourdes-ba, szállás elfoglalása (2 éjszaka).

 

3. nap

Reggeli szentmise után zarándokprogramok Lourdes-ban: keresztút, a szenthely látnivalóinak megtekintése, este gyertyás körmenet.
4. nap: Reggeli után tovább indulás. Utazás a Pireneusokon át Spanyolországba, látogatás Garabandalban, a legújabb kegyhelyen. Éjszaka Oviedo környékén.

 

5. nap

Reggel érkezés Santiago de Compostelaba, Szent Jakab apostol városába: szentmise az ősi katedrálisban, majd a zarándokhely látnivalóinak megtekintése. Tovább utazás Fatimába, szállás elfoglalása. (3 éjszaka)

 

6. nap

Magyarok Nagyasszony ünnepén lehetőség szerint szentmise a Szent István kápolnában, majd közös imaóra az országos zarándoklat keretében. Magyar Keresztút, látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál, és felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

Fakultatív lehetőség: fél napos Lisszabon buszos városnézéssel: katedrális, Rossio városnegyed, Szent Antal templom, Belém Jeromos kolostor, Tengerész emlékmű. Ára: 10.000 Ft/fő (min 25 fő esetén), este fáklyás körmenet.

 

7. nap

Délelőtt szentmise, majd kirándulás Batalha (Győzelmes Szűzanya temploma és kolostora, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban). Nazaré (romantikus halászfalu volt egykor az óceán partján), Alcobaça (a legnagyobb portugál ciszterci kolostor, itt van eltemetve a híres portugál szerelmespár, az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király) útvonalon. Este részvétel a gyertyás körmeneten.

 

8. nap

Indulás Coimbrán át (rövid városnézés: egyetem-kívülről, a 14-ik században épült Szent Klára kolostor) haza felé. Szállás, vacsora. Madrid környékén.

 

9. nap

Reggeli után utazás és rövid ima Zaragozában, az Oszlopos Madonnánál, majd este érkezés Montserratba, a híres bencés kolostor megtekintése. Szállás itt vagy Barcelona környékén.

 

10. nap

Városnéző séta Barcelonában: a Sagrada Familia és a Szent Eulália templomok megtekintése, séta a Ramblákon. Vacsora, szállás Nîmes környékén.

 

11. nap

Útközben haza felé megállunk szentmisét tartani valahol. Vacsora, szállás Padovában, vagy környékén.

 

12. nap

Reggeli után szentmise Szent Antalnál, majd indulás haza. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

  

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail