post

Szentpétervár – “Fatima 100” tükrében

A Szentpétervár – “Fatima 100” tükrében út kódja:SZTP/MA/okt/17

Indulási időpontok 2017-ben:

 • október 6-10.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában: 119.850 Ft/fő vagy 405€/fő          Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • Egyágyas szobában: 49.950 Ft/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • Utazás: repülővel, helyben busszal
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban
 • Ellátás: Reggeli 
Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: kb. 65.000 Ft/fő
 • Vízum: kb. 24.000 Ft/fő
 • 4 vacsora: 9.900 Ft/fő
 • Belépők: kb. 170$/fő (Előre fizetendő! Minden programot magába foglal!)

A Szentpétervár – “Fatima 100” tükrében út részletes programja:

1. nap

Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálon, az Aeroflot indulásoknál. 10:55-kor. A repülő 12:55-kor indul, átszállás Moszkvában, majd érkezés Szentpétervárra 19:40-kor. Transzfer a szálláshelyre, majd sétahajókázás a Néván. Szállás Szentpéterváron.(4 éj)

 

2. nap

Reggeli után Novgorod városába, Oroszország egyik legősibb városába utazunk. Megtekintjük a város történelmi emlékeit, melyek 1992 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján: Szófia-katedrális, novgorodi Kreml. A város közvetlen közelében található a Jurjev kolostor, Volhov -folyó partján, mely egy máig fennmaradt ortodox férfi kolostor, benne a 12. századból való Szent György Katedrálissal. Késő délután betérünk a szintén Novgorod közelében lévő khutyni tartományban fekvő Szent Varlaam monostorba. Szabadidő Novgorodban, majd visszatérés Szentpétervárra.

 

3. nap

Napunkat a világhírű Ermitázs Múzeumban kezdjük, amely a világ egyik legnagyobb múzeuma, mára 380 ezer kép és 2.5 millió műtárgy gazdagítja a kínálatot, melyek között olyan világhírű művészek alkotásai találhatók, mint Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. FATIMA 100: Egyidejű hálaadó ima Budapesttel és Fatimával,

Szentpéterváron a Kazán Székesegyházban. Napunkat a város további felfedezésével folytatjuk: Admiralitás, Palota tér, Nagy Péter cár lovas szobra, Izsák Székesegyház és tér, szentpétervári szfinxek a Vasilevskiy szigeten, Kunstkamera Múzeum kívülről, Szenátus tér, Mariinsky tér és színház. Majd látogatást teszünk a Péter-Pál erődnél, az egykori Nyúl szigeten, ahonnan Szentpétervár története indult, illetve megnézzük a Romanov dinasztia síremlékeit a katedrálisban. Napunkat a Gribojedov csatorna partján álló, impozáns látványt nyújtó ötkupolás templomban, A Megváltó temploma a Kiontott Vér helyén zárjuk.

 

4. nap

Reggeli után Carszkoje Szelóba, azaz „Puskinvárosba” kirándulunk. Nagy Katalin cárnő nyári palotája a város ékköve és az orosz barokk megtestesülése. A palotába megtekintése során láthatjuk a világhírű Borostyánkabinetet is. A palotát óriási udvar és kert veszi körül, mely egyike Oroszország első angolparkjainak.

Továbbutazunk Peterhofba, mely az orosz uralkodók legkedveltebb nyaralóhelye volt. Megtekintjük a királyi palota együttest, amely az „orosz Versaillesként” vált ismertté, de a francia mintát követve is megőrizte orosz individuumát, ettől válik méltán felejthetetlenné. Utazás vissza Szentpétervárra, ahol késé délután lehetőség lesz egy kis szabadidőre, vásárlásra egyénileg a városban.

 

5. nap

Utolsó napunkat az Alexander Nevsky Lavra monostor meglátogatásával zárjuk, A monostort I.Péter cár alapította a 18.század elején, érdekessége, hogy ma is aktív szerzetesi élet folyik, saját maguk által készített frissen sütött kenyerüket a szomszédos téren árusítják a látogatóknak. A templom mellett elterülő temetőben, számos híres orosz író és zeneszerző síremléke található. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazaindulás 15:15-kor Budapestre, érkezés: 19:35.

 
 

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail