post

Nagy vallástörténeti- és kulturális körutazás Jordániával

A kulturális körutazás kódja: IZR-JORD/112/10/17

Indulási időpontok 2017-ben:

 • október 29-november 7.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • 399.000 Ft/fő       Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • Egyágyas felár: 155.000 Ft/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal,
 • 9 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel,
 • a programban leírt városnézések és kirándulások helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel,
 • betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.
Az ár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetékek és díjak,99 000 Ft/fő
 • helyi borravaló (ajánlott összeg kb. 70 USD/fő),
 • fakultatív programok ( minimum 10 fővel indulnak és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket),
 • belépőjegyek
 • Félpanziós felár 29 000 Ft
 • Vízumdíj és illeték (Jordánia) 25 000 Ft

Fakultatív programok

 • Jeruzsálem új város és Betlehem 29 000 Ft
 • Massada-Holt-tenger 32 000 Ft
 • Galil tó szent helyei 12 000 Ft

A kulturális körutazás részletes programja:

 
1. nap

Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében. Transzfer Jeruzsálembe a szálláshelyre.

 

2. nap

Egész napos városnézés Jeruzsálemben, az emberiség egyik legszentebb városában, ahol három világvallás emblematikus helyszíne is megtalálható: a Siratófal (zsidó), a Szent Sír Templom (keresztény) és a Sziklamecset (iszlám). Az olajfák-hegyén a Getshemane-kert megtekintése, ami a Biblia szerint Jézus kedvelt helye volt, de elárulása is itt történt. A Nemzetek Templomának is nevezett Agónia Bazilika kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered az elnevezése. Az óváros masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a XVI. században. Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne. Szállás Jeruzsálemben.

 

3. nap

Szabad, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben: 29 000 Ft. Yad Vashem – a Holocaust áldozatainak emlékparkja; Izrael Múzeum; Knesset – Izrael parlamentje; Menora – az ország egyik fő szimbóluma; Szent János temploma Ein Karemben. Elutazás Betlehembe, a Születés templomához, Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem palesztin fennhatóságú területen található. A Születés templomát a negyedik században építettek, napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Szállás Jeruzsálemben.

 

4. nap

Szabad vagy fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: 32 000 Ft. Kirándulás a világ legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd a Heródes kori Massada erőd maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. A Nagy Heródes által alapított massadai erőd a Júdeai sivatag keleti részén, 400 m magas sziklafennsíkon található. Az erőd a zelóták büszkeségének és merészségének is a jelképe. 73-ban, a római hadsereg támadása során, a zsidók a rabszolgaság helyett a tömeges öngyilkosságot választották. Szállás Jeruzsálemben.

 

5. nap

Elutazás észak felé. Caesarea – római kori metropolisz maradványainak megtekintése. Haifa – Izrael harmadik legnagyobb városa; legnagyobb kikötője itt található. Carmel-hegy érintésével a Bahia szentély megtekintése kívülről. Sepphoris – Mária feltételezett születési helye. Názáret – A Biblia szerint Názáretben jelent meg Gábriel arkangyal és jövendölte meg Máriának a Megváltó megszületését. Az Angyali Üdvözlet templomának megtekintése. Szállás Tiberiasban.

 

6. nap

Egész napos kirándulás a Genezáreti-tó szent helyeire Jézus és az apostolok nyomában: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna. Továbbutazás Safedbe, a kabbalizmus fővárosába. Megálló a Golan-fennsíkon, csodás kilátás a zöld Hula-völgyre. Hajózás a Genezáreti tavon. Szállás Tiberiasban.

 

7. nap

Folytatjuk a Galil-tó szent helyeineklátogatását: Tabgha, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, majd a Jordán folyón a keresztelőhely megtekintése. Elutazás Jordániába, ahol az első állomás Jerash. A csodás, épségben megmaradt Oszlopok tere, Zeusz templom, Artemis templom és a többi épület igazi ókori hangulatot áraszt. Továbbutazás Ammanba, ahol rövid városnézés. Szállás Ammanban.

 

8. nap

Utazás Madabába: a Szentföld bizánci mozaiktérképének megtekintése, majd továbbutazás a Nebo-hegyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Kánaánt. Utazás a nabateusok által alapított Petrába, ahol Szállás.

 

9. nap

Reggel a sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, az egykori arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosának, Petrának megtekintése. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Nabateus és Király sírok, a Dzsin sziklák (a bejáratnál lévő hatalmas sziklák), a Szik szurdok mind izgalmas látnivalót ígér. Délután elutazás Tel Avivba, ahol szállás.

 

10. nap

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint

 

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail