post

Izrael – Jordánia körutazás 2.

Az “Izrael – Jordánia” út kódja: IZR-JOR/100/8/17

Indulási időpontok 2017-ben:

 • február 15 – 22.
 • július 8 – 15.
 • november 11 – 18.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Izraelbe való beutazáshoz vízum nem szükséges, Jordániába igen, ezt az iroda intézi.

Részvételi díj:

 • 299.800 Ft/fő           Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • AKCIÓ! 3 havi előre foglalással 10.000 Ft/fő kedvezmény.
 • Egyágyas felár: 85.000 Ft/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk:

Az ár tartalmazza:

 • repülõjegyet Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon
 • 2 ágyas szobát Jeruszálemben 3, Betlehemben 4 csillagos hotelekben,
 • félpanziót,
 • belépőjegyeket,
 • helyi légkondicionált autóbuszt,
 • transzfereket,
 • helyi, magyar nyelvű idegenvezetést,
 • izraeli határátlépési illetéket,
 • jordán határátlépési illetéket.

Az ár nem tartalmazza:

 • repülõtéri illetéket (kb. 78.500 Ft/fõ),
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (590 Ft/nap, 70 év felett dupla ár),
 • poggyászt: 35.000 Ft/32 kg (2 főre elegendő, ill. kisebb kérhető igény esetén),
 • ajánlott borravalót (42 EUR/fő).

Az Izrael – Jordánia körút részletes programja:

1. nap: Budapest – Tel Aviv – Galilea

Utazás Budapestről repülővel Tel-Avivba, a Ben Gurion repülőtérre, ahol idegenvezetőnk várja a csoportot. Majd továbbutazás Tiberiasba. Vacsora és szállás.

 

2. nap: Galilea

Reggeli után Capernaumban ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Utunk Tabghára, a kenyér- ,és halszaporítás csodájának színhelyére vezet. Délután látogatást teszünk Kánába és Názáretbe, ahol Jézus nevelkedett. Megnézzük az Angyali Üdvözlet templomát, ahol magyar freskó is díszíti a falat a sok egyéb nemzetiségű mellett . Visszautazás Tiberiasba, vacsora, szállás.

 

3. nap: Akko –- Haifa – Caesarea

Utazás Akkoba, a kereszteslovagok városába, az óváros s az ásatások megtekintése. Továbbutazás Haifába, ahol először buszos városnézés a város főbb látványosságaival, majd séta a Bahai szentélyhez vezető meseszép kertrendszerben. Felutazunk a Karmel hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a Földközi tengerre. A Karmelita kolostor megtekintése. Továbbutazunk Caesarea-ba, ahol a római színházat és a keresztes lovagok várát  nézzük meg. – Pál Apostol 2 évig raboskodott itt. Ez volt az “Izrael – Jordánia” utunk harmadik napja. Szállás, vacsora Tiberiasban.

 

4. nap: Tiberias – Jerash – Amman

Reggeli után utunk Jordániába, Jerashba, a romvároshoz vezet. A Forum, az amfiteátrum, a diadalív és az Artennis templom megtekintése. Utazás Ammanba, a szállodába, vacsora.

 

5. nap: Madaba –- Nebo-hegy – Petra

Reggeli. majd a Nebo hegyhez utazunk, ahol Mózes megláthatta az „Ígéret Földjét”. A szent helyen emelt templomtól belátható Jericho és Jeruzsálem is. Itt temették el Mózest. Utunkat a mozaikok híres városában, Madabában folytatjuk, a világ egyik legnagyobb mozaik együttesének otthonában. A Szent György görög-ortodox templomban található 2 millió színezett kőből álló VI. századból visszamaradt bizánci mozaik az egyik leghíresebb, amely Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázolja.

Az “Izrael – Jordánia” utunk felemelő pillanata az érkezés Petrába, kirándulás a rózsa vörös sziklába vájt városban. Hatalmas ősi kanyonok fedezékében található Jordánia egyik leggyönyörűbb városa, a nabateus arabok egykori fővárosa, Petra. A VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZE, melyet a Közel-Kelet egyik legnagyobb látványosságaként tartanak számon. Az egy kilométeres gyalogút végén elénk tárul a vörös homokkőbe vájt, mintegy 40 méter magas, szinte égbe nyúló “Khaznat al-Faraun”, a Fáraó Kincstára. A kincstár szobrait, falfülkéit és oszlopait valószínűleg az ókori görögök emelték. Jordánia eme gyönyörű városának szívében, római kori romok lenyűgöző látványa tárul fel. A letűnt korokat idézi, a hatalmas színház is, melynek 33 lelátó-sora több mint 3000 nézőt fogadott be. Szintén a rómaiak emelték a 2. században a Petra forgalmas központján végigfutó oszlopokkal szegélyezett utat, melyet egykoron piaci árusok népesítettek be. Vacsora és szállás Petrában.

 

6. nap:  Holt-tenger vidéke – Massada

Reggeli, majd több száz métert ereszkedve, áthaladva a Júdeai sivatagon érünk a Holt-tenger vidékére. Drótkötélpályán jutunk fel Massadára, Heródes sziklaerődjéhez. (A lift ára 20 Euro/fő, helyszinen fizetendő). Fürdőzési lehetőség a sós vizű Holt-tengerben, kipróbálhatjuk az egyedülálló mókás lebegést is. Visszatérés, vacsora és szállás Betlehemben.

 

7. nap: Jeruzsálem – Betlehem

A kora reggeli órákban határátkelés, visszatérés Izraelbe, látogatás Jeruzsálem óvárosában. Megnézzük a következő fontos helyszíneket: az Oroszlános kaput, Szent Anna templomot, Via Dolorosa-t, Szent Sír Templomot, Siratófalat, Dávid király sírját, Utolsó Vacsora termét. Délután látogatást teszünk az Olajfák hegyén – Jeruzsálem legszebb kilátójánál található a Dominus Flevit Templom. Híres látványosság a  Getsemani kert, Nemzetek temploma (Getsemani Templom). Megtekintjük Betlehemben a legfontosabb szent helyet, a Születés templomát, ahol Jézus születésének pontos helyét a csillag jelöli. Vacsora, szállás Betlehemben.

 

8. nap: Tel-Aviv – Budapest

Egy kis vásárlási lehetőség (igény szerint)  Tel-Avivban a Karmel piacon. Majd séta Jaffában, az óvárosban, ahonnan meseszép panoráma nyílik a Földközi-tengerre. Transzfer a Ben Gurion repülőtérre, majd utazás Budapestre.

 

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail