post

Fatima – Mária jelenések nyomában

Zarándoklat lelki vezetővel

Fatima – Mária jelenések nyomában – az út kódja:ZAR/FAT/6/M/17

A portugáliai Fatimában 1917. május 13-án a szokásos rózsafüzér elmondása után, Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.

Indulási időpontok 2017-ben:

 • április.5 – 10.
 • augusztus.20 – 25.
 • szeptember 4 – 9

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában: 175.000 Ft/fő          Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • Egyágyas szobában: 28.000 Ft/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • 5 éjszaka szállás Fatimában, félpanzióval
 • Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon
 • Csoporttal utazó magyar idegenvezető
 • Portugálián belül utazás autóbusszal
Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 49.000,-Ft/fő
 • Belépőjegyek, szervízdíjak: kb. 45-50 €/fő
 • BBP biztosítás: 3.480,-Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1.800,-Ft/fő

Fatima – Mária jelenések nyomában – az út részletes programja: 

 
1. nap: Lisszabon – Fatima

Elutazás a repülővel Lisszabonba, majd utazás autóbusszal Fatimába. Szállás elfoglalása, vacsora. Lehetőség szerint részvétel az esti rózsafüzér imádságon.

 
2. nap: Fatima

Ismerkedés Fatimával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya a három gyermeknek és üzeneteket bízott rájuk. Keresztút, melyet az 1956-os magyarok állíttattak, mise a Magyar Kápolnában. Este rózsafüzér, körmenet.

 

3. nap: Fatima

Reggeli után látogatás Aljustrelben a három látnok gyermek házánál. Szentmise, elmélkedés, szabadidő. Este vacsora, rózsafüzér, körmenet.

 

4. nap: Óbidos, Nazaré, Batalha

A reggeli szentmise után, utazás dél felé. Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, látogatás a ciszterci monostorba, majd Batalhába, ahol a Győzelmes Szűzanya Templomát és a Batalhai kolostort nézik meg. (része a világörökségnek). Lehetőség szerint fürdés. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora, rózsafüzér.

 

5. nap: Porto, Coimbra

Reggeli szentmise. Utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. Lehetőség egy kis borkóstolóra a híres portóiból. Tovább utazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába.
Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Az itteni karmelita kolostorban élt Lucia nővér, egészen haláláig. A kolostorban emlékkiállítást tekinthetünk meg a tiszteletére. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora, rózsafüzér.

 

6. nap: Lisszabon

Reggeli szentmise. Utazás Lisszabonba, átkelnek az Április 25-e hídon, és felmennek a monumentális Krisztus Király emlékműhez (gyönyörű panoráma). Belém Torony, Felfedezők emlékműve, Belém Jeromosok kolostor, Szent Antal templom. Majd rövid megálló a Cabo da Rocánál, az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál, mely 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből.
Este transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail