post

A lenyűgöző Grúzia – Örményország 2016-os áron

A lenyűgöző Grúzia út kódja:GRU/MA/jun/17

Indulási időpontok 2017-ben:

 • június 16-24.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában: 198.000 Ft/fő vagy 675 €/fő          Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • Egyágyas szobában: 71.740 Ft/fő           Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • Utazás: repülővel, helyben busszal
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban
 • Ellátás: Reggeli 
Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: kb. 70.000 Ft/fő
 • Poggyászdíj: (23 kg) kb. 22.800 Ft/fő vagy 77 €/fő, a foglaláshoz tartozik egy ingyenes kézipoggyász: max. 42x32x25 cm
 • Biztosítás: 4.950 Ft/fő (Biztosítás az úthoz kötelező. Amennyiben nem irodánkban köti, úgy meglétéről igazolás szükséges)
 • Vacsora: 10-15 Euro/nap (helyszínen kell fizetni),
  1 alkalommal Tbilisziben folklore estet tervezünk, vacsorával egybekötve, amelynek az ára 25-30 USD/fő (fakultatív)
 • Belépők, szervízdíjak: kb. 90 USD/fő (helyszínen fizetendők)

A lenyűgöző Grúzia út részletes programja:

1. nap

Indulás Budapestről 23:55-kor a Liszt Ferenc repülőtérről, BUD Terminal 2B. Érkezés másnap korán reggel 5:00-órakor Kutaisibe, Grúziába.

 

2. nap

A kora reggeli (5:00) érkezés után rögtön továbbindulás busszal. A buszon még lesz lehetőség pihenni, mielőbb megtekintjük a csodás Borjom-Kharagauli Nemzeti parkot. A délután folyamán meglátogatjuk a lenyűgöző 13. század béli Rabati erődítmény és kastély komplexumot. Innen Grúzia déli részén a határ felé, Vardzia barlangvárosba érkezünk. A város teljes egészét átívelő mély barlangokat alagutak, lépcsők, teraszok, hosszú folyosók kötik össze, hét emelete eredetileg 3000 barlanglakásnak biztosított helyet. Este érkezés Jerevánba, Örményországba. Szállás itt. (Jereván 3 éjszaka)

 

3.nap

Reggeli után indulás Ecsmiadzin-ba, az Örmény Egyház központjába, majd megállunk a Zvartnots templomnál, mely a Világörökség és a világépítészet kiemelkedő része. (fenséges romok). Délután felfedezzük Jerevánt (városnézés): Városközpont, Köztársaság tér, Parlament, Elnöki palota, Opera, a Madenadaran (Ősi kéziratok gyűjteménye) múzeum. Napunkat a híres Ararát konyak gyár meglátogatásával zárjuk. (Ararát konyak 1900-ban Párizsban nagydíjas lett a francia konyakok előtt.)

 

4.nap

A napot a Garni pogány templommal kezdjük, majd a Geghard monostor (Világörökség) megtekintése. Délután kirándulás Khor-Virap (Mély verem) kolostorba, innen nyílik a legjobb kilátás a bibliai Ararát hegyre. Itt raboskodott 13 évig Világosító Szent Gergely. Visszatérés Jerevánba.

 

5.nap

Utazás a Sadakhlo Grúz-Örmény határon át Grúziába, útközben megpihenünk a világ egyik legmagasabban fekvő édesvizű tava, a Szevan tó partján és nem hagyjuk ki a Haghpat és Sanahin monostorokat sem. Ezek a kolostorok a középkori örmény építészet csodái, világörökség részei. Érkezés Tbiliszibe az esti órákban. Szállás itt. (Tbiliszi 2 éjszaka)

 

6.nap

Reggeli után Tbiliszi városnézés. Óváros látnivalói: Metekhii templom, felvonóval felmegyünk a Narikala erődhöz. (Grúzia szimbóluma, „Anyja”), Sulphur fürdő, Sioni katedrális, Ancsiszkáti templom, Szabadság tér, Opera, Parlament, zárásul még megtekintjük az Ananuri erődöt. A délutánt vidéken, egy kellemes borkóstolóval egybekötve töltjük. A grúz boroknak nincs párja, nem szabad kihagyni! Este lehetőség lesz egy vacsorával egybekötött fergeteges grúz folklór esten is részt venni. (fakultatív)

 

7.nap

Délelőtt utazás Mtskheta-ba Grúzia ősi fővárosa. Jvari székesegyház- kolostor (6. sz), Szvetichoveli Székesegyház (9. sz). Mindkettő a Világörökség része. Következő állomás Gori (Sztálin szülővárosa), itt megtekintjük a Sztálin múzeumot és az Uplistsikhe barlangvárost. Szállás Kutaisiben.(Kutaisiben 1 éjszaka)

 

8. nap

Kutaisi, Grúzia második legnagyobb városa. Felkeressük a Bagrati katedrálist és a Gelati monostor. Mindkettő a Világörökség része. Megtekintjük még a Motsameta kolostort is, mely egy festői folyókanyarulatban fekszik, erdőkkel körülvéve. Innen továbbutazunk Batumi városába, a „grúz Las Vegas-ba”. A Fekete-tenger partján elterülő, fényárban úszó szökőkútjai, pompás épületei és a nagyvárosi fergeteg teszi felejthetetlenné Batumit. Késő este visszatérés Kutaisibe.

 

9.nap

A repülő sajnos korán reggel indul, 3:45-re kell a repülőtéren lenni, majd 5:45-kor indul a gép. Budapestre érkerüznk 7:00-kor.

 
 

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail