Biztonságos-e Izrael az utazáshoz?

Kedves Érdeklődő!

Amennyiben elbizonytalanodik az Izraelbe történő utazás biztonságát illetően, az alábbi tájékoztatással és tanáccsal tudok szolgálni.

Valamennyi, velem kapcsolatban álló iroda régi, sok éves (20-25) múltra tekint vissza. (A magyarországi összes utazásszervező iroda kínálata van egy csokorba gyűjtve a weboldalamon, amit Ön most olvas.) Megbízható munkájuk eredménye egyben a védjegyük.

 1. Hogyan működünk a gyakorlatban, ha a médiából értesülünk izraeli, vagy Izrael környéki zavargásról?
  Bármilyen incidensről hallunk hírt Izraellel kapcsolatban, konzultálunk és felelősségteljes döntést hozunk. Amennyiben nem biztonságos az utazás, nem érdekünk, hogy elindítsuk a csoportot, hiszen felelősek vagyunk az utasok épségéért. Egyik utazási iroda sem veszélyezteti a hosszú évek, évtizedek alatt kialakult jó hírnevét.
 2. Honnan tudjuk, hogy valójában milyen a kinti állapot?
  Az irodák kint élő idegenvezetőket alkalmaznak, akikkel napi szinten tartjuk a kapcsolatot, ha szükséges. Ha politikai incidens történik, az az első, hogy őket hívjuk, mint a leghitelesebb forrásainkat. A kinti (magyar nyelvű) idegenvezetők rendelkeznek azzal a joggal és szabadsággal, hogy mindig a legbiztonságosabb útvonalat válasszák meg az ő belátásuk szerint.
 3. Az izraeli kormány tudatában van annak, hogy a turisták védelme a feladatuk?
  Igen. Az izraeli kormány nagy hangsúlyt fektet a turizmusra, olyannyira, hogy külön   minisztériuma van ennek a területnek, ezért külön hangsúlyt kap a turisztikai célpontok védelme. Ez a hétköznapi életben látványos és megnyugtató.
 4. Van-e még egyéb lehetőség a biztonságunk növelésére?
  Igen. Amennyiben dupla biztonságra vágyunk, lehetőség van a konzulátus weboldalán külügyi védelmet kérni. Ez teljesen elfogadott és állampolgári – alanyi jogon elérhető, költségmentes. Csupán egy regisztrációs űrlapot kell kitölteni, ami azt a célt szolgálja, hogy a Konzuli Szolgálat fel tudja venni velünk minél könnyebben a kapcsolatot, ha segítségre szorulunk. Bármilyen téren.

Hadd osszam meg Önökkel egy személyes szokásomat: járom a világot, hosszabb útjaim előtt jómagam is rendszeresen regisztrálok (India, Kína, Kambodzsa, stb.). Ez teljesen megszokott és független bármilyen politikai helyzettől.

Igény esetén természetesen készséggel segítek a regisztrálásban is.

Ha kérdése van, tegye fel egyik elérhetőségünkön, vagy akár személyesen.  Készséggel megválaszoljuk/megvitatjuk/megkonzultáljuk.

 

Üdvözlettel:
Hajdú Zsuzsa

Tel.: 30/69-81-139
E-mail: info@bhtours.hu

   

Egyre több turista keresi fel Izraelt

Jelentősen emelkedett júniusban az Izraelbe látogató turisták száma - közölte hétfőn az izraeli idegenforgalmi minisztérium.

Az év hatodik hónapjában éves szinten 28,4 százalékkal, 303,4 ezerre emelkedett az Izraelbe látogató utazók száma a májusi 16,7 százalékos emelkedés után.

Az Izraelbe látogató turisták száma 2017 áprilisában érte el eddigi rekordját: az év negyedik hónapjában 349,2 ezren látogattak el Izraelbe.

Összességében az izraeli turizmus az ország történetének legjobb első félévét zárta: a január-júniusi időszakban összesen 1,74 millióan, a tavalyinál 26 százalékkal többen látogattak Izraelbe. Az idegenforgalom összesen mintegy 9,4 milliárd sékel bevételt generált Izrael gazdaságának az első félévben - közölte hétfőn az izraeli The Jerusalem Post a minisztériumot idézve.

Az eredményeket kommentálva Yariv Levin, Izrael idegenforgalmi minisztere elmondta: a rekord adatok azt mutatják, hogy az alkalmazott marketingstratégia és márkaépítés helyesnek bizonyult.

Különösen a Kínából érkező turisták száma bővült 2017 első felében: a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 76 százalékkal több kínai állampolgár látogatott Izraelbe - közölte a minisztérium az izraeli statisztikai hivatal adatait idézve.

Oroszországból ugyanakkor 30 százalékkal, míg az Izraelbe látogató turisták legnagyobb hányadát adó Egyesült Államokból 20 százalékkal többen utaztak az év első hat hónapjában Izraelbe, mint tavaly.

Yariv Levin, Izrael idegenforgalmi minisztere hozzátette: a turizmus nagy mértékben hozzájárul Izrael gazdasági eredményeihez és munkaerőpiacához, és a második félévre további emelkedést várnak.

Turizmusonline, 2017. július 11.