post

5 napos Jordánia sok-sok indulási időponton májustól októberig

                                                                        Az 5 napos jordán körút kódja: JORD/114/5/19

Indulási időpontok 2019-ben:

 • május 7, 14, 21, 28-dikai indulással,    
 • június 4, 11, 18, 25-dikei indulással, 
 • július 2, 9, 16, 23, 30-dikai indulással,
 • augusztus 6, 13, 20, 27-dikei indulással,
 • szeptember 3, 10, 17, 24-dikei indulással,
 • október 1, 8, 15, 22-dikei indulással.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában:  144.560 Ft/ft
 • Egyágyas felár:  ……………………… Ft/fő                        Segítünk szobatársat találni.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • 4 éj szállást középkategóriás hotelekben,
 • kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban,
 • látogatói programfüzetet angolul,
 • transzferek autóval vagy minibusszal,

Az ár nem tartalmazza:

 • belépőjegyek és vízumdíj: 110 USD,
 • repülőjegyet Bp-Amman-Bp vonalon, illetékkel (kb. 70.000 Ft/fő), 
 • BBP és sztornó biztosítás: 6.400 Ft/fő,
 • fakultatív vacsora felár: 15.000 Ft/4 éj
 • magyar nyelvű idegenvezetést felár ellenében.

Az 5 napos körút részletes programja:

1.nap, szerda/Budapest – Amman

A reggeli órákban elutazás Budapestről, közvetlen menetrendszerinti járattal Ammanba. Az érkezést követően találkozás a helyi képviselővel, majd transzfer a városba. Informatív ismerkedés a fővárossal, majd érkezés a hotelbe. Szállás Ammanban.

 

2.nap, csütörtök / Petra varázslatos világa

A reggelit követően utazás dél felé. Egész napos kirándulás a rózsavörös sziklába vájt városban. Hatalmas ősi kanyonok fedezékében található Jordánia egyik leggyönyörűbb városa, a nabateus arabok egykori fővárosa, Petra. A világörökség része, melyet Közel-Kelet egyik legnagyobb látványosságaként tartanak számon.

Az egy kilométeres gyalogút végén elénk tárul a vörös homokkőbe vájt, mintegy 40 méter magas, szinte égbe nyúló “Khaznat al-Faraun”, a Fáraó Kincstára (Az Indiana Jones és az utolsó keresztesek helyszíne). A kincstár szobrait, falfülkéit és oszlopait valószínűleg az ókori görögök emelték. Jordánia eme gyönyörű városának szívében, római kori romok lenyűgöző látványa tárul fel. A letűnt korokat idézi, a Hatalmas színház is, melynek 33 sora több mint 3000 nézőt fogadott be. Szintén a rómaiak emelték a 2. században a Petra forgalmas központján végigfutó oszlopokkal szegélyezett utat, melyet egykoron piaci árusok népesítettek be. Visszautazás a hotelbe. Szállás Ammanban.

 

3.nap, péntek / A történelmi és a modern Amman

Reggeli után városnézés a fővárosban. Meglátogatjuk a citadellát, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a város keleti felére. Ezt követően utazás a Nebó-hegyre, ahonnan Mózes próféta megpillantotta a kánaánt. E helyen tisztelik Mózes halálának és temetkezésének színhelyét is. A kilátás a templom elől egyedülálló. Belátni az egész Jordán völgyet, a Holt-tengert, a háttérben pedig Jeruzsálem és Betlehem épületei körvonalazódnak. Utazás a mozaikok városába, Madabába, amely közel 3500 éve lakott település. A Szent György templom legfontosabb látnivalója egy bizánci (i.e. VI. század) mozaik térkép, mely Jeruzsálemen kívül számos szent helyet tartalmaz a térségből. Transzfer a Holt-tenger vidékére. Szállás a Holt-tengernél.

 

4.nap, szombat / Kényeztetés a testnek és léleknek a Holt-tengernél

Reggeli után egész napos szabadidő / pihenés a világ legmélyebben fekvő pontján, a Holt-tengernél. a világtengerszint alatt 430 m mélységben rejti a természet egyedülálló kincseit. A rendkívül magas, 30-35%-os sótartalmú vizében nem élnek magasabb rendű élőlények. Partján nincsenek fák, nem zajonganak madarak, még a szél sem fúj. A környező hegyek időről időre eltűnnek, amikor a nyári forróság sófátyolba burkolja az egész vidéket. Híre a világ minden részébe eljutott, hiszen ki ne látott volna képeket a víz felszínén lebegő fürdőzőkről. Évente százezrek keresik fel ezt a különleges tájat a világ minden részéből a gyógyulás, szépülés reményében. A Holt-tenger a szépség és egészség forrása, vizében kétmillió év alatt 25 féle ásványi anyag és nyomelem halmozódott fel, igen nagy mennyiségben, és rendkívüli összetételben. Szállás a Holt-tengernél.

 

5.nap, vasárnap / Búcsú Jordániától

A reggelit követően kijelentkezés a hotelből, irány észak, transzfer Ammanba, a Queen Alia repülőtérre. A késő délelőtti órákban indulás menetrendszerinti, közvetlen járattal Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

Facebooktwittermail