post

Szilveszteri 8 napos nagy körút, dec. 27 – jan. 3.

A 8 napos nagy izraeli körutazás jeruzsálemi szállással – Kód:IZR/100/8/17

Indulási időpontok 2017-ben:

 • április 2-9           Húsvét előtti feltöltődés
 • május 10 – 17.
 • július 11-17.
 • augusztus 8 – 15.
 • október 22 – 29.
 • december 27 – 2018. január 3.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • 248.900 Ft./fő félpanzió az árban        Akár (költségmentes) havi részletfizetéssel
 • KEDVEZMÉNY!    3 hónappal korábban történő foglalás esetén 10.000 Ft/fő kedvezmény.
 • Egyágyas felár: 96.500 Ft/fő                  Utastársítás lehetséges, segítünk ebben.

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • repülõjegy az EL AL izraeli légitársaság menetrendszerinti járatára
 • 20 kg poggyász
 • elhelyezés középkategóriájú szállodákban, kétágyas, zuhanyzós / WC-s szobákban
 • félpanzió
 • magyarnyelvû idegenvezetés
 • belépõk
 • transzferek
 • a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokkal történik

Az ár nem tartalmazza:

 • ajánlott borravalók (napi  7,- USD)
 • repülõtéri illeték (68.500,-Ft./fő)
 • betegség- baleset-, poggyászbiztosítás (590,- Ft./nap/fő, 70 év felett dupla ár)
 • Szilveszteri vacsora – 29.000,- Ft./fő

Fakultatív programok

 • Holt-tenger: 35.000,- Ft./fő
 • Jeruzsálem: 32.000,-Ft/fő

A 8 napos izraeli körutazás jeruzsálemi szállással út részletes programja:

1. nap: Budapest – Tel Aviv

Közvetlen repülõjárat  Tel Avivba. Idegenvezetõnk fogadja a csoportot, majd Jeruzsálembe visszük Önöket szállodába, vacsora.

 

2. nap: Jeruzsálem – Betlehem

Városnézés Jeruzsálemben: Séta az Óvárosban (UNESCO Világörökség): a Sirófal az első és fontos állomás, ahol általában kívánni szoktunk, (A Siratófal repedésibe is dughatjuk a kívánságcetlinket, amit otthonról hoztunk.)  Majd továbbhaladunk a Via Dolorosán át a Szent Sír templomhoz, Mind a 14 stációt érintjük utunkon, valamennyinél részletes tájékoztatást kapunk. Pilátus ítélethozó csarnokához jutunk. További séta az Óvárosban a Dávid Király úton a Jaffa kapuhoz, majd a zsidó negyed és az ásatások megtekintése. Utazás Betlehembe, a Születés templomának megtekintése. A hires templom a világ egyik legrégebben működő temploma, amelyet a legenda szerint Jézus születésének helyére emeltek. Megnézzük a pontos helyet jelölő híres arany csillagot is. Egy pillanatra mindenki meg is érintheti azt.  Szállás, vacsora  Jeruzsálemben.

 

3. nap: Judea – Jeruzsálem

Szabad nap vagy fakultativ program egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal, majd az Olajfák hegyén található Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Nemzetek Templomát (aminek magyar érdekeltsége is van), az Elárulás barlangját és Szûz Mária sírját. Utazás a Kidron-völgyön át, pillantás Zakariás és Absalom sírjára. Látogatás a Sion-hegyre, ami sok szép látnivalót tartogat nekünk, úgy mint az Utolsó Vacsora színhelye, Dávid Király sírja és a szomorú történetű Elszenderülés temploma. Majd a holocaust emlékhely a Yad Vashem megtekintése és buszos városnézés Jeruzsálem új városrészében, a Menora  és a Knesset megtekintése kívülről.  Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

 

4. nap: Qumran – Massada – Holt tenger – Tiberias

Szabad program. Fakultativ program Holt-tenger-i kirándulás: Elhaladunk Qumran-nál a holt-tengeri tekercsek lelõhelyénél, mely az esszénusok kolostorszerû telepe volt. Tovább utazás a Massada-i sziklaerõdhöz, ami az UNESCO világörökség része. Drótkötélpályán jutunk fel a Heródes korából származó ciszternákhoz, a zsinagógához, a Zelóták harcterére. Csodálatos látkép tárul elénk a Moabita és Amonita hegyekre. Kirándulásunk után fürdési lehetõség a Holt-tengerben. Vidám és mókás perceket fog okozni a lebegés az erősen sós vízen, ill. használjuk ki az alkalmat a gyógyiszap természetes használatára. Sokan nyakig bekenik magukat a fekete gyógyiszappal.  Vásárlási lehetőséget is kapunk a különleges holt-tengeri krémekből, a híres agyagból is, aminek jótékony hatása ismert a világon. Utazás a Galileai tó mentén Tiberiasba, szállás elfoglalása, vacsora.

 

5. nap: Kána – Názáret – Kapernaum – Tabgha – Tiberias

Reggeli után utazás Kánába, ahol a híressé vált menyegző emléktemplomát láthatjuk, majd borkóstolásra invitáljuk Önöket. Utazás Názáretbe, ahol az Angyali Üdvözlet Templomát tekintjük meg. Itt is van magyar vonatkozása a helyszínnek, megkeressük a magyar freskót.  A genezáreti-tó partján fekvõ szent helyek megtekintése: busszal felutazunk a Hegyi Beszéd Templomához, majd Kapernaum, Jézus városa a régi zsinagóga és a bizánci kápolna megtekintése Péter házánál. Ezek után továbbutazás Tabghába, a kenyérszaporítás- és a hal csodájának helyszínére. Látogatás egy gyémántcsiszoló műhelyben. A Jordán folyó mellett kialakított Yardenit nevû híres keresztelõhely meglátogatása. Ha szerencsénk van, szemtanúi lehetünk egy-egy baptista csoport bemerítkezésének. Természetesen mi is beállhatunk a folyóba, ha kedvünk tartja. Szállás, vacsora Tiberias.

 

6. nap: Akko – Haifa – Netanya

Utazás Akkoba (UNESCO világörökség része), a kereszteslovagok városába. A több, mint 4.000 éves óváros Galileában, a haifai öböl É-i részén, egy félszigeten fekszik, helyenként 150 m széles erődítmény védi. Innen  továbbutazás Haifába, ahol elõször buszos városnézés a város fõbb látványosságaival, majd séta a Bahai szentélyhez vezetõ kertrendszerben. Itt eláll szemünk – szánk ettől a látványtól, ami elénk tárul. Nem véletlenül az UNESCO világörökség része. A kertet a világ legszebbjei között tartják számon. Fantasztikus fotótéma a színes, mesebeli kertrendszer lépcsős megoldása. Felutazunk a Karmel hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a Földközi-tengerre. Eredete ősi, kánaáni kultuszhely. Az Ószövetség leírja Illés próféta és a Baál papok közötti vetélkedést. A hegyen található Karmelita kolostor megtekintése. Utazás a Földközi-tenger partjára, Netanyára, a szállás elfoglalása, vacsora.

 

7. nap: Netanya

Szabadnap a Földközi-tenger partján, Netanyán. Fürdési lehetőség az idöjárás függvényében a Földközi-tenger sekély és homokos strandján. Ideális kikapcsolódás egy igényes strandon, pálmafás övezetben, szép környezetben. Szállás, vacsora Netanyán.

 

8. nap: Tel Aviv – Budapest

Reggeli, majd utazás Tel Aviv-ba (UNESCO Világörökség), a Rothschild Boulevardon végigutazva a régi és új épiteszetet élvezhetjük, majd lehetőség szerint a Carmel piacon vásárolhatunk. Megnézzük Jaffát, az ókori kikötővárost, ami egyike a világ legrégebbikének. A müvész negyede mesebeli:  apró kis, sikátoros utcácskáival, bűbájos lépcsőivel, és a művészek által készített kerámia háztábláival. A panoráma fantasztikus a városra és a Földközi-tengerre. Mindezek után transzfer a tel-aviv-i repülõtérre, hazautazás Budapestre. 

A program erőssége az a 5 különleges helyszín, ami az UNESCO világörökség része. Izraelben összesen 8 található.

Tekintse meg képgalériánkat!

Facebooktwittergoogle_plusmail