post

Októberi 5 napos körút

Az izraeli körút kódja: IZR/107/5OKT/18

Indulási időpontok 2018-ban:

 • OKTÓBER 24-28.

Fontos tudnivalók:

 • Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Az országba való beutazáshoz vízum nem szükséges

Részvételi díj:

 • Kétágyas szobában:  272.000 Ft/fő           
 • Egyágyas felár:          85.000  Ft/fő                    

Szolgáltatási információk

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyet a menetrendszerinti járatokra Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon
 • személyenként 1 db kisméretű kézipoggyászt,
 • szállást 3 csillagos középkategóriás hotelekben,
 • reggeli (bőséges svédasztalos)
 • a városnézéseket az izraeli magyar nyelvű idegenvezetéssel,
 • a helyi idegenforgalmi adókat,
 • belépőket,

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket – 55 000 Ft/fő,
 • útlemondási biztosítást (végösszegtől függő),
 • a helyszínen fizetendő szervízdíjat,
 • félpanzió: 29.000 Ft/fő,
 • repjegy stornó biztosítást,
 • transzfert: 12.000 Ft/fő

 

Az izraeli körút részletes programja:

1. nap: BUDAPEST – TEL AVIV – BETLEHEM
Budapestről indulás előreláthatólag a reggeli órákban, érkezés Tel Avivba, majd buszunkkal Jeruzsálem felé indulunk. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alapján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Délután továbbindulunk Betlehembe, ahol megtekintjük a Születés Templomát melyet a legenda szerint Jézus születésének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordániai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk heverő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakóépületek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális sokszínűségére. Szállás Betlehemben (3 éj).

2. nap: HOLT-TENGER KIRÁNDULÁS
Reggelit követően autóbuszunkkal ismét egy különleges helyre indulunk. Földünk legmélyebb pontját is rejtő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képzeletbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyton zsugorodó Holt-tenger partjára is. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét a Masada-t. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építették, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt bele lehet menni a Holt-tengerbe, melynek roppant magas sótartalma miatt, az ember nem merül el, hanem lebeg a tetején! A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványanyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében, aki úgy dönt, az csak pihen a parton. Programunk végeztével autóbuszunkkal visszatérünk szállásunkra.

3. nap: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS
A mai napunkat teljes egészében Jeruzsálem történelmi és kulturális emlékeinek szenteljük. Reggel a Szent Sír-templommal kezdünk, mely Jézus Krisztus keresztre-feszítésének és egyben közeli sírjának és feltámadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb vallási helyeként számon tartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallások alapján különböztetik meg, így járni fogunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosara, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk, míg elérjük Szűz Mária sírhelyét. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszínről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra. Némi pihenő után esti fakultatív programon lehet részt venni, az egykori citadellába, a Dávid-toronyba látogatunk el egy látványos lézer és zeneshow-ra mely Jeruzsálem történelmét ismerteti az ókori falakra vetített jelenetekkel. Fakultatív Dávid torony esti vetítés 80 NIS (helyszíni jelentkezés).

4. nap: JERUZSÁLEM – TEL AVIV
Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épületet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sionhegyen folytatjuk kirándulásunkat mely Dávid király óta Izrael szellemi-lelki központja. Itt található maga Dávid király sírja is. Nem messze onnan látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. A délutáni órákban elhagyjuk Jeruzsálemet és Tel Avivba megyünk, ahol az aznapi szállásunk lesz.

5. nap: TEL AVIV – BUDAPEST
Reggelit követően megkezdjük Izrael művészeti központjának, Tel Avivnak a felfedezését. Autóbuszos városnézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Nagyon érdekes a rengeteg árus igényesen tartott portékájának a látványa. Lesz lehetőség vásárolni is a számtalan fűszerből és érdekes gyümölcsből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangulatú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyedben, és ez a bohém hangulat érződik a látogatók számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi éttermet, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terület. Az óvárosi program után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban szállunk fel. Budapestre a várható érkezésünk az éjjeli órákban lesz.

 

Facebooktwittergoogle_plusmail